Uncategorized

Stephen King tiltakozóan szólalt fel a Twitter átnevezése ellen, miközben Elon Musk saját maga fizeti a hitelesítését

Stephen King határozottan felszólalt a Twitter átnevezése ellen, holott Elon Musk személyesen fizeti a hitelesítését

A Facebook és az Instagram mellett még mindig a Twitter a legnagyobb közösségi oldal. Vagy várjunk csak: volt. Vagy hát még mindig az, csak már nem Twitternek, hanem szimplán X-nek hívják, mivel új tulajdonosának, Elon Musk legújabb hóbortja az volt, hogy átnevezte a platformot, ami új logót is kapott. Ennek pedig Stephen King nem örült, jelezte is hol máshol, mint az X-en.

King az alábbi posztot tette közzé nemrég az X-en, és elég határozottan demonstrált a régi név mellett: “Twitter Twitter Twitter Twitter Twitter Twitter Twitter Twitter Twitter Twitter Twitter Twitter Twitter Twitter. És ha esetleg nem ment volna át: Twitter.” A horroríró bejegyzése alatt egy kommentelő megosztott egy egyetértő mémet, amelyen a következő szöveg áll: “A közösségi médiát olyasvalakinek kellene menedzselni, aki érti is a közösségi médiát. De ez nem rám tartozik.” Azért nem mindenki értett egyet King véleményével. “A nagypapának kell egy kis pihenő, meg a pelusát is le kellene már cserélni” – írta valaki. “Elég sekélyes vélemény egy ilyen nagyszerű szerzőtől, úgyhogy így elég nehéz lesz számomra, hogy továbbra is támogassam önt és a munkásságát, amit 15 éves korom, azaz a hetvenes évek óta imádtam” – kommentelte egy másik felhasználó.

A 2006-ban alapított Twittert 2022-ben vásárolta fel Elon Musk sok huzavona után és botrányok közepette. Az egyik botrány például amiatt robbant ki, hogy a hitelesítő pipákat megvonták az új szabályzat és rendszer szerint a korábbi jogosultaktól, fizetős szolgáltatás (Twitter Blue) részévé vált a kék pipa, így rövid időn belül meg is jelentek az álhírek a hamis fiókoktól. Musk idén áprilisban megerősítette, hogy LeBron Jamesnek, Stephen Kingnek és a Star Trek-sztárnak, William Shatnernek ő maga fizeti a hitelesítést. King, aki korábban több ízben kritizálta már Muskot, értetlenül állt a dolog előtt, és most az átnevezésről is hasonló a véleménye.

Az átnevezés miatt rengetegen felháborodtak, sőt a Reuters szerint szinte biztos, hogy sokan perelni fogják Muskékat, mivel több száz védjegy van az USA-ban, amelyben szerepel az X. Szóval lehet, hogy a rakétakísérleteivel is gyakran felsülő techmilliárdos újabb baklövést követett el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *