Uncategorized

A Twitter új vetélytársa mulatságos mémekkel szolgált döntést a weben

Az internet vicces mémekkel mondott ítéletet a Twitter új kihívója felett

Könnyen előfordulhat, hogy hamarosan megint egy picit népszerűtlenebb lesz a Twitter, ami Elon Musk feltűnése óta sok felhasználót elvesztett. Ezúttal ugyanis egy másik techguru tehet keresztbe a kék madárnak.

Elrajtolt ugyanis a Meta új szolgáltatása, a Threads, ami tulajdonképpen az Instagram szövegalapú üzengetős platformja, és Mark Zuckerbeg szerint máris 30 millió felhasználóvak büszkélkedhetnek. Sőt, a CEO egyenesen a rivális Twitteren, egy mémmel tájékoztatta követőit arról, hogy ő is beszállt a bizniszbe, ami azért is különösen kemény odaszúrás Muskéknak, mert Zuckerberg előtte több mint egy évtizedig nem tweetelt.

Ahogy az várható volt, a poszt óriási népszerűségre tett szert, időközben pedig az internet többi lakója is a legkülönfélébb módon közölte, mit gondol a Threads megjelenéséről.

Kezdésnek itt van a Ubisoft, ami a szóban forgó pókemberes mémet újragondolva arra hívta fel a figyelmet, mennyire hasonlít egymásra a Threads és a francia kiadó logója. Színválasztásban mindenképpen, de azért a tekergő vonalak közti hasonlóságot leginkább csak hunyorítva láthatjuk.

Mások arra hívták fel a figyelmet, hogy a Threads megjelenésével egy újabb közösségi oldalt “kell” berakni a rotációba. Persze lehet azon vitatkozni, mekkora probléma is valójában, hogy eggyel több weboldalt szükséges megnyitni a napi rutin részeként, de tény, hogy a social media menedzserek számára tényleg extra kihívást jelenthet a Meta újdonsága.