Uncategorized

Az Apple feltehetően kivont a Vision Pro drága VR-headset gyártási tervéből, jóval csekélyebb számban juthat el a piacra.

Az Apple állítólag visszavett a méregdrága Vision Pro gyártási tervéből, jóval kevesebb VR-headset kerülhet piacra

A Financial Times beszámolója szerint az Apple kénytelen volt súlyos változásokat eszközölni a 3499 dolláros Vision Pro headsetet illetően, mivel annak a jelek szerint túl bonyolult a dizájnja ahhoz, hogy elegendőt gyárthassanak belőle a kitűzött cél eléréséhez.

A korábbi tervvel ellentétben így 2024-ben már közel sem biztos, hogy tényleg 1 millió darabot fog eladni belőle az Apple, sőt még az sem kizárt, hogy ennek a számnak csak egy töredéke kerül fel a boltok polcaira. A változtatások hatására ráadásul még az is előfordulhat, hogy késik a Vision Pro olcsóbb verziója.

Egyes, az Apple-höz és a VR-headset összerakásával foglalkozó Luxshare-hez közeli források arra számítanak, hogy kevesebb mint 400 ezer darab készülhet a kütyüből jövőre. Más források ezzel szemben arról számoltak be, hogy az almás csapat csak annyi alkatrészt kért, hogy az elég legyen alig több mint 130 ezer headset elkészítéséhez 2024-ben, ez még súlyosabb gondokra utalhat.

Az FT szerint a két micro-OLED kijelző és az azokhoz tartozó lencsék legyártása okozhatja a legnagyobb kihívást a techóriás számára, de tekintettel arra, hogy mennyire ambiciózus a kütyü, alapjáraton sincs könnyű dolga az Apple-nek. Ha viszont bármelyik előrejelzés helyesnek bizonyul, akkor tényleg jóval kevesebb Vision Pro jelenhet meg végül a piacon.

Forrás: Financial Times

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *