Uncategorized

Elon Musk az újonnan indult Threadset-et fenyegeti, ami a Twitter ellenfele lehet

Elon Musk máris perrel fenyegeti a frissen indult Threadset, ami a Twitter riválisa lehet

Elon Musk számára nem könnyű a Twitter, amit még tavaly vásárolt fel 44 milliárd dollárért. Az előző héten korlátozniuk kellett azt, hogy a felhasználók naponta hány posztot tekinthetnek meg, majd a Meta szerdán elindította a Threads nevű alkalmazást, amelyet nyilvánvalóan a csiripelős oldal versenytársának szántak. Musk pedig már perrel fenyegeti a Mark Zuckerberg céggel.

A Threads egy szövegalapú közösségi oldal, és a nagy előnye az, hogy az Instagram infrastruktúrájára épül. Az Instagram felhasználói ugyanazzal a névvel gyorsan átmehetnek a Threadsre, és még az Instagram követőiket is magukkal vihetik. Zuckerberg szerint már csütörtökre 30 millióan feliratkoztak az új alkalmazásra, ami az Instagram havi aktív felhasználóinak körülbelül 1,5%-a.

A Twitter jogi képviselői már szerdán levelet küldtek Zuckerbergnek, amelyben “komoly aggályokat” fejeztek ki azzal kapcsolatban, hogy a Meta törvénytelenül felhasználta a Twitter üzleti titkait és szellemi tulajdonát. Azt állítják, hogy a Meta az elmúlt egy év során több, mint tíz volt Twitter alkalmazottat vett fel, akik rövid idő alatt létrehozták a Twittert utánozó Threadset. Felszólították a Meta-t, hogy hagyjon fel azonnal a Twitter bizalmas információinak felhasználásával.

A vádakra Andy Stone, a Meta képviselője úgy reagált a Threadsen, hogy a mérnöki csapatuk tagjai közül senki sem dolgozott korábban a Twitternél. Musk pedig annyit írt a Twitteren, hogy “a verseny rendben van, de a csalás nem.”

A levelükben megjegyezték, hogy a Meta-nak tilos adatokat gyűjteni a Twitter felhasználóiról a Twitter beleegyezése nélkül. Igaz, nem állítják, hogy a Meta így járt volna el.

Forrás: Variety

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *