Uncategorized

A Huawei megelőzte az Apple-t, talán a Vision Pro fejhallgató nem kerülhet forgalomba a világ egyik legnagyobb piacán.

Az Apple állítólag visszavett a méregdrága Vision Pro gyártási tervéből, jóval kevesebb VR-headset kerülhet piacra

Nagy hírverés kísérte az Apple Vision Pro bejelentését, ami a techvállalat első kevert valóságra épülő headsetje, tehát ötvözi a VR és az AR erejét, hogy a felhasználók egészen futurisztikus körítés mellett élvezhessék a különböző tartalmakat. Azonban elképzelhető, hogy a névválasztás miatt még vár egy pici jogi hercehurca az almás cégre.

Előkerült ugyanis egy Vision Pro elnevezésű védjegy, amit a Huawei jegyeztetett be még 2019 májusában Kínában, és habár nem konkrétan egy kevert valóságos headsetre vonatkozik, hanem egy TV-re, nem kizárt, hogy megnehezíti majd az Apple dolgát.

A védjegy 2021-től kezdve egészen 2031-ig érvényes, ami azt jelenti, hogy az előreláthatólag 2024-ben debütáló Apple Vision Prónak még bizony okozhat problémát. Előfordulhat, hogy az Apple szimplán figyelmen kívül hagyja a Huawei védjegyét, amivel megkockáztatja a kínai cég ügyvédjeinek haragját, de az is megoldás, hogy simán csak más néven árulja a terméket Kínában.

Ugyanakkor a jogi helyzet miatt benne van a pakliban, hogy az Apple egyáltalán nem fogja forgalmazni a távol-keleti országban a Vision Prót, amivel valószínűleg óriási bevételtől esne el, így ez jó eséllyel nem reális opció. Aztán persze meglehet, hogy a két vállalat megegyezik egymással, és az almás banda engedélyt kap a név használatára.

Egyébként az Egyesült Államokban szintén hasonló a helyzet, mert van például Vision Pro és VisionPro védjegy, így lehetséges, hogy az Apple hazai pályán is kénytelen lesz egyezkedni.

Forrás: PC Gamer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *