Uncategorized

Google Pixel tablet, mobil készülék képernyővel és mesterséges inteligenciával

Google Pixel Tablet, hajtogathatós mobil és mesterséges intelligencia

Az idei Google I/O bemutató nagyon hosszúra sikeredett, amelyen a cég bemutatta, hogy milyen eszközökkel tervezi versenyképes maradni a mobilok és tabletek piacán. Ennek keretében három vadonatúj eszközt mutattak be.

A Google Pixel Tablet a cég legújabb táblagépe, amiről már tavaly hírek érkeztek, de most hivatalosan is bemutatták. A masina várhatóan június 20-án debütál három különböző színben, 499 dollárért vagyis közel 170 ezer forintért előrendelhető. A Pixel Tablet olyan dokkolóval érkezik, amely egyszerre szolgál okosotthon vezérlésére és hangszóróként is működik.

Ezáltal egy olyan eszközt kapunk, amely egyszerre szolgál okosotthon vezérlésére és erős táblagépként is funkcionál. A Pixel Tablet 10,95 hüvelykes képernyővel rendelkezik, amin a tartalmak 2560×1600-as felbontásban jelennek meg. A teljesítményt a Google Tensor G2 chip biztosítja. Ezzel a tablettel tehát jó alternatívát kínálhat olyan nagyágyúkkal szemben, mint a OnePlus Pad.

A hírek után most hivatalosan is bemutatkozott a Pixel Fold, ami a Google első hajlítható okostelefonja. Ez is a Tensor G2-re épül, és 120Hz-es OLED kijelzővel rendelkezik, amely prémium élményt nyújt és ez is tükröződik az árában. A legolcsóbb modell 1799 dollárba, vagyis több mint 600 ezer forintba kerül.

Szerencsére a gyártó készített egy jóval megfizethetőbb verziót is a Pixel 7a formájában, ami nem teljesen azonos a tavaly bemutatott Pixel 7-el. Az új 7a modell ára 499 dollár, ami 100 dollárral olcsóbb az elődjénél, de három fontos különbség is van közöttük: a 7a kijelzője kisebb, 6,1 hüvelykes, a hátlapja műanyag, és a kamerája sem olyan jó, mint a drágább verzióban.

A bemutató során a Google időt szakított arra is, hogy bemutassa, hogyan teszi jobbá a mesterséges intelligencia az már meglévő szolgáltatásokat, például a keresést. Frissül például a Bard chatbot, ami a LaMDA nyelvmodell helyett a PaLM 2-t fogja használni.
Az új rendszer képes specifikus területekre fókuszálni, így jóval hatékonyabb az elődjénél, és új extrákkal bővül a Bard, ami több mint 180 országban lesz elérhető, több nyelvet támogat majd, és lesz Sötét mód támogatás is. Emellett a jövőben a Google Workspace szolgáltatásai, mint a Gmail, a Google Docs és a Google Sheets is kapnak MI-funkciókat. A Google Search Labs pedig lehet a kutatás jövője, mert a mesterséges intelligencia segítségével könnyebbé teheti a tényellenőrzést a kutakodás során.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *