Uncategorized

Az űr mélyén a James Webb-teleszkóp újabb ismeretlen jelenséget tárt fel

A James Webb-teleszkóp újabb kérdőjelet fedezett fel az űr sötétjében

A játékokban a kérdőjelek sok mindent jelenthetnek: a World of Warcraftban az elvégzett küldetés jutalmával kecsegtetnek, a The Witcher 3: Wild Huntban pedig a térkép felfedezésre váró érdekességeit jelölik. Viszont CD Projekt Red játékában annyi ilyen van, hogy fejfájást okozhat, ha mindegyiket fel akarjuk kutatni.

A jelek szerint azonban még Geralt is kihagyott egyet. Az Európai Űrügynökség (ESA) júniusban közzétett egy lenyűgöző képet a Földtől 1470 fényévnyire kialakuló fiatal csillagokról, amelyen egy kérdőjelre hasonlító objektum is feltűnt. Ez nem mindennapi találat, és már vannak tippek arra vonatkozóan, hogy pontosan mit látunk a fotón.

Az objektum színe és alakja alapján elképzelhető, hogy valójában egy távoli galaxisról van szó, vagy esetleg egymással interakcióba lépett galaxisokról. Az is furcsa alakja miatt kizárható, hogy csillagról legyen szó, hiszen azok általában máshogy néznek ki. A vörös szín azt jelzi, hogy bármi legyen is, messze van. Természetesen további vizsgálatok szükségesek ahhoz, hogy a szakértők megállapíthassák, mi látható a képen. Az azonban kétségtelenül még izgalmasabbá teszi a felfedezést, hogy talán először láthatjuk ezt a rejtélyes kérdőjelet.

Az 2021-ben indított James Webb-űrtávcső már korábban is lenyűgöző fotókat készített a világűrből, és mivel a szerkezet lehetővé teszi, hogy rendkívül távoli részekre is ellássunk az univerzumban, valószínűleg a jövőben további lenyűgöző anyagokat fog szállítani.

Forrás: Space.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *