Uncategorized

“12 évesen meghalt Balltze, a világ egyik legismertebb kutyamém modellje”

12 éves korában elpusztult Balltze, a világ egyik leghíresebb kutyás mémjének a modellje

Az internet népének leleményessége révén előre nem látható, hogy miből lesz mém. Macskák? Kutyák? Fura arcokat vágó emberek? Hide the Pain Harold, aki egy magyar férfi arca? Bármiből lehet vicces reakcióképeket készíteni, ha az alany elég fotogén. Nos, Balltze bizonyítottan fotogén volt, hiszen számos mém készült róla, legyen az egyedül vagy a Buff Doge vs. Cheems vagy Swole Doge vs. Cheems képek (amelyeket a fejlécben is láthatsz). Sajnos ő már az örök vadászmezőkön futkos, hiszen elpusztult 12 éves korában.

Balltze gazdája közölte az eb hivatalos Instagram-profilján, hogy augusztus 18-án, péntek reggel örökre elaludt a memévé vált kutya. Az eb halála egy sebészeti beavatkozás közben következett be, mivel rákbeteg volt. Eredetileg a műtét után kemoterápiát vagy más kezelést kapott volna, hogy megmentse az életét, de Balltze teste nem bírta el a műtétet. “De ne szomorkodjatok, inkább emlékezzetek azokra a sok örömre, amit Balltze hozott ebbe a világba! Ő egy mosolygós arcú siba inu volt, aki összekötött téged és engem, sok embernek segített átvészelni a járványt, sok örömöt okozott sok embernek, de most már befejezte a küldetését. Hiszem, hogy most szabadon futkos az égen és finomságokat lakmározik az új barátaival. Mindig itt lesz a szívemben. Remélem, hogy emléke továbbra is sok vidámságot hoz mindenkinek az online térben, ez a szerény kívánságom” – olvasható a hivatalos közleményben.

Az említett siba inu eredetileg egy japán kutyafajta, amelyet kis termete, mozgékonysága és alkalmazkodó képessége a hegyvidéki terephez miatt tenyésztettek vadászkutyaként. Balltze is ilyen volt, az ő képe először 2017-ben jelent meg az Instagramon. Az eredeti poszt három év alatt több mint 9000 kedvelést kapott (jelenleg több mint 330 000), majd 2019-ben csatlakozott a Doge memekhez, ahol ott találjuk Kabosut, a nőstény siba inut is, aki talán még híresebb, mint Balltze, a hím kutya. Sajnos ő is rákbeteg lett 2022-ben. Balltze általában levert vagy éppen vigyorgó kutya volt a memeken, akit Cheemsnek neveztek el, és számos Cheemsburger-kép kapcsolódott hozzá. A cikkben néhány tipikus és nem tipikus fotót láthatsz róla.

Nyugodj békében! Az internetes memek továbbélésével garantált a kutya szellemének halhatatlansága.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *