Uncategorized

Az Apple úgy véli, hogy az iPhone 15 lesz a legkihegyezettebb játék-konzol

Az Apple szerint az iPhone 15 lesz a legjobb játékkonzol

Ezen a héten az Apple megtartotta szokásos nagy közvetítését, ahol bemutatta az iPhone legújabb modelleit, a 15-öst és annak különböző változatait, első helyen a Pro és Pro Max telefonokkal. Ezek a legmodernebb chippet (A17 Pro, 6 magos GPU és ray tracing) használják, tehát elvileg képesek durva látvány megjelenítésére. Sőt, merész módon még az idén kiadják rájuk a Death Stranding-t, a Resident Evil Village-et és a Resi 4 2023-as remake-jét, 2024-ben pedig az Assassin’s Creed Mirage is megjelenik natívan, nem felhőben vagy más trükkel. Az Apple célja az, hogy az iPhone-okat a legjobb játékkonzollá fejlessze.

Az amerikai IGN interjút készített a gyártó szakembereivel. Jeremy Sandel, a GPU-részleg igazgatója azt ígérte, hogy az iPhone 15 Pro akár 4K-s monitorhoz is csatlakoztatható, így például a Resident Evil 4-et is csúcsminőségben játszhatjuk rajta. Természetesen az fps-szám és a felbontás attól függ, hogy milyen durva effekteket használ a képernyőn. Tehát bár az ára borsos, az iPhone-unkat a kombinált játékkonzolként is használhatjuk. Az a kérdés, hogy a nagy teljesítmény miatt hogyan fog megbirkózni a készülék a túlmelegedéssel, mivel már voltak problémák az iPhone-ok túlmelegedésével a múltban. Kaiann Drance marketingvezető szerint komoly tesztek folynak mind a hardver, mind a szoftver terén az iPhone 15-ökkel kapcsolatban, tehát nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy megfelelő hőleadással párosítsák ezt a nagy teljesítményt, és megelőzzék a túlmelegedést.

“Kaiann mondandójának a lényege az, hogy vannak fejlesztők, akik szeretnének új címeket kiadni a platformunkra. Hangsúlyozzuk, hogy mi biztosítunk számukra nagyszerű eszközöket. Természetesen megtehetik, hogy kihasználják ezt a fantasztikus GPU-t, és olyan dolgokat csináljanak, amelyek nem optimálisak az élmény szempontjából. Mi viszont biztosítjuk számukra az eszközöket, mint a felskálázó MetalFX-et, amely lehetővé teszi, hogy valóban a csúcsra törjenek és hosszú ideig megtartsák ezt az élményt, ha akarják. Ezt beállíthatják a játékosok felé nyújtott élménytől függően. Tehát a lényeg az, hogy biztosítjuk számukra az eszközöket, amelyekkel mindezt fenntartható módon valósíthatják meg” – nyilatkozta Tim Millet, a hardverrészleg alelnöke.

Millet szerint az Apple kész együttműködni a fejlesztőkkel, hogy biztosítsák egy reménybeli játékport esetén a stabil, a készülékre nem veszélyes játékélményt, a nagy teljesítményt, az akkumulátor optimális kihasználását és természetesen az irányíthatóság összhangját. “Tehát úgy terveztük mindezt, hogy nagyszerű játékélményt nyújtson, beleértve a teljesítményt és az akkumulátor tartósságát. Szerintünk ezekben a területeken sikeresen jártunk” – tette hozzá Millet. Az Apple szakemberei hangsúlyozták, hogy igen, az iPhone-ra áthelyezett játékokat akár Apple Silicon iPadeken és Maceken is játszhatunk, mivel egységesítették a készülékeik architektúráját. Tehát lehetőség van arra, hogy az Apple termékein egyre több és több AAA-cím játszható legyen.

Persze minden ilyen bonyolultabb játék esetében kérdés, hogyan lesz az irányítás, és milyen lehetőségeink lesznek az érintőképernyőn kívül. Drance leszögezte, hogy természetesen csatlakoztathatunk kontrollert (beleértve a DualSense-t és a Backbone-t) az iPhone 15-höz, nem feltétlenül kell az érintőképernyőt használnunk, ha nem akarunk. Sandel hangsúlyozta, hogy minden a fejlesztőktől függ, mivel bármi lehetséges az Apple részéről. Kojima Hideo például ragaszkodott a hagyományos kontrollerhez, így a Death Stranding is optimális lesz vele, de bárki alkothat komplex érintőképernyős irányítást.

Az iPhone 15 Pro egyfajta játékkonzol is lesz, de mennyire akar az Apple versenyezni a Sonyval és a Microsofttal? “A fejlesztőkre és a játékokra fókuszálunk, nem azzal próbálkozunk, hogy versenyezzünk a nagy konzolokkal” – válaszolta Millet. Drance is hasonlóan gondolja: “Ez azt jelenti, hogy minden, amit szeretsz és amire szükséged van, az eszközöd, a kamerád, a memóriád és most egy játékkonzol, ott van a zsebedben, elviheted bárhová, különböző vezeték nélküli hálózatokon játszhatsz […]. A lényeg az, hogy mindez itt van, egy helyen. Tehát ahogy Tim mondta, mindez az élményekről szól, izgatottan várjuk a korábban említett játékokat, és még több hasonlóra számíthatunk a jövőben is.” Sandel pedig így zárta az interjút: “Szerintem a legjobb játékkonzol az, amit magaddal vihetsz bárhová. […] Az lesz a legjobb játékkonzol.”

Az iPhone 15 modellek szeptember 22-én kerülnek piacra olyan áron, amelyért már nem csak konzolokat, hanem gaming PC-ket is vásárolhatunk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *